dimecres, 12 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià de Dalt ja gaudeix de pistes de volei platja

Dissabte 16 de setembre, van quedar oficialment inaugurades les dues pistes de volei platja, situades a la part inferior del pavelló poliesportiu municipal. És un projecte conjunt entre l'Ajuntament i el CV Premià de Dalt.

A l'acte van assistit l'alcalde, Joan Baliarda, el regidor d'Esports, Josep Triadó, la regidora de Festes, M. Àngels Ferrández, la regidora de Promoció Econòmica, Margarita Amado, els regidors d'ERC, Sebastià Pujol i Josep Font, el responsable del Club Volei Premià de Dalt, Dani Antolin, el president de la Federació Catalana de Volei, Francesc Ferrer, i l'actual sotscampió olímpic de volei platja, el rosinc Xavi Bosma. La jornada també va servir per a fer la presentació oficial de tots els equips que conformen el Club Volei Premià de Dalt.

volei2La sorra de les pistes prové de Segovia. Es tracta de sorra de sílice, no compacta, i cent per cent neta. Les noves instal·lacions disposen de rec automàtic per a mantenir la qualitat de la sorra, amb un drenatge per assolir les condicions òptimes i una xarxa de 5 m d'alçada per evitar la sortida de pilotes, a més d'altres elements com focus d'il·luminació i dutxes i font a peu de pista. Les pistes es tancaran per a evitar que esdevinguin "pipicans". A banda, s'ha instal·lat un magatzem per a guardar material del volei platja i un local social amb un petit servei de bar en el que s'instal·laran màquines. La gestió serà a càrrec del Club Volei Premià de Dalt mitjançant una concessió del Consistori.

Les noves instal·lacions compleixen totes les mesures reglamentàries i han d'esdevenir un referent en la pràctica del volei al nostre país. De fet, només hi ha dues instal·lacions d'aquestes característiques a tot Catalunya, a l'Estació del Nord –i no en les millors condicions- i una altra de caràcter privat al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, "de la qual no tothom pot gaudir perquè és privada", explica el màxim responsable del Club Volei Premià de Dalt, Dani Antolín. La voluntat de l'Ajuntament i el Club es posar l'equipament a disposició de la Federació Catalana de Volei i de totes les entitats esportives del país perquè Premià de Dalt esdevingui el centre del volei de Catalunya.

A la inauguració tothom va destacar la qualitat de les instal·lacions i el responsable del CV Premià de Dalt, Dani Antolin, va destacar el paper que ja hugat l'Ajuntament, tant l'actual equip de govern com la feina duta a terme per l'anterior alcalde i exregidor d'Esports, Sebastià Pujol, per a fer possible la construcció de les dues pistes de volei platja, un equipament que consolida encara més la zona esportiva municipal, amb el pavelló, els 2 camps de futbol amb gespa artificial i el circuit de bicicleta tot terreny (BTT).

La construcció de les pistes de volei platja respon a la demanda d'aquesta pràctica esportiva a Premià de Dalt. Així ho confirma el regidor d'Esports, Josep Triadó, "el Club Volei és una de les entitats esportives més dinàmiques del municipi. Hi ha força practicants i les dues pistes són una aposta important del club i de l'Ajuntament per a fer un salt qualitatiu important".

A les instal·lacions de volei platja es preveu un centre de tecnificació, és a dir, un centre de formació tècnica que ha de ser el més important de Catalunya. "El nostre objectiu", diu Dani Antolín, "és que els propers campions surtin d'aquestes instal·lacions perquè volem lluitar pel Campionat d'Espanya. De fet les jugadores Aïna Maderuelo i Miriam Fernández son les actuals Campiones de Catalunya Sub-18. Es la primera pedra del nostre projecte".

Ajuntament i Club preveuen un augment d'inscripcions important perquè el volei platja suposa una nova oferta, assequible i atractiva. La voluntat de l'entitat és a mig termini fer un "beach club", un centre social pel jovent del poble on hi haurà zona de lleure, hamaques, piscina, solàrium.. I aprofitar aquesta petita piscina per a oferir cursos diversos a les escoles, gent gran, grups, esportistes d'elit…

De moment, el Club Volei Premià de Dalt preveu 5 grups de treball; èlit, tecnificació, amateur, escola i lliure. La intenció és fer lliga de volei platja els divendres.

per Redacció | Aj. Premià de Dalt

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris