dimarts, 11 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Saül Gordillo

Saül Gordillo

Saül Gordillo és un dels periodistes més prestigiosos d’aquest país. És un referent a la comarca per a tothom que ens dediquem a això del periodisme i, un mestre, en l’àmbit polític. Nascut a Calella, és redactor en cap d’ “El Punt”, edició Barcelona, col·laborador del “Catalonia Today” i va ser el fundador del “Vilaweb Pineda” i del “Vilaweb Calella”. El seu bloc, www.saul.cat, va ser un dels més visitats a les darreres eleccions, per la qualitat i objectivitat dels continguts. A més, Saül Gordillo és un indubtable expert en blocs.

A què es dedica professionalment?
Faig de periodista.

I què li agrada més de la seva feina?
Comunicar i aprendre.

I menys?
Determinades tasques mecàniques.

Però la seva afecció, en realitat, és…
Tinc la sort de ser el que faig, vull dir que la meva afecció és la meva professió.

Com a persona, com es definiria?
No t’ho ser dir.

Llibre, pel·lícula i música preferida?
Aquesta és la típica pregunta de qüestionari que no m’agrada ni fer ni que em facin. No hi ha un llibre, una pel·lícula i una música preferides. M’agrada llegir, bàsicament textos d’assaig periodístic i polític. M’agrada anar al cinema, però tampoc a fer cap tesi, sinó a desconnectar i relaxar-me. I m’agrada tot tipus de música.

L’esport que li agrada més és…
El futbol.

Si tingués poder polític, què seria el primer que canviaria?
Depèn del poder. A nivell, local, l’urbanisme i l’espai públic. A nivell nacional, intentaria projectar més i millor el meu país. A nivell europeu, fer una Europa autènticament dels pobles i no dels estats. A nivell mundial, intentar pacificar les zones en conflicte. Massa idíl·lic, oi?

I si fos milionari, en què es gastaria els diners?
D’entrada, fent els innombrables viatges que encara no he pogut fer.

Un fet històric que l’hagi impressionat especialment?
Un de recent i proper: l’aprovació de l’Estatut el 30 de setembre de l’any passat al Parlament de Catalunya per una amplíssima majoria.

Qui és el seu heroi o la seva heroïna?
No sóc mitòman.

En una amistat què és el que valora més?
La lleialtat.

I en una parella?
També la lleialtat, però amb amor, és clar.

Per què li agrada viure al Maresme?
Perquè és la millor comarca del món. Per la seva situació geogràfica, l’equidistància entre dues grans ciutats, Barcelona (la capital i una urbs cosmopolita de projecció internacional) i Girona (la Florència catalana), el seu clima (som la
Califòrnia europea), ser costanera i muntanyenca, i conservar l’equilibri (cada cop més amenaçat, això sí) entre viles i pobles i ciutats residencials a l’òrbita metropolitana. Però també per una qüestió identitària, un sentiment de pertinença i una militància maresmenca activa de molts anys.

I què hi troba a faltar?
Moltes coses, però bàsicament un poder polític i una consciència social i cívica realment influent amb les administracions nacionals i estatals per resoldre els dèficits pendents. Cal urgentment un lobby maresmenc!


per Albert Lladó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris