dilluns, 10 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cinema americà

El cinema americà sempre ha demostrat una habilitat extraordinària per fer-nos enyorar moments que ni tan sols hem viscut. Aquest cap de setmana tindrem dues oportunitats per comprovar-ho, amb "La Última Película" de Peter Bogdanovich (dissabte a les 10 a La2) i "Casi Famosos" (diumenge, 0:40 a TV3).

"La Última Película" és una de les cintes més conegudes del reconegut independent Peter Bogdanovich- que fins i tot va guanyar un parell d'Òscars pels seus secundaris. A destacar el debut de Cybill Shepherd (la inolvidable protagonista de "Luz de Luna") en un gran paper i una de les primeres pelis importants de Jeff Bridges ("El Gran Lebowski"). No s'espantin amb la fotografia en blanc i negre i el seu estatus de clàssic intel·lectual- val la pena veure-la.

D'altre banda, "Casi Famosos" ens ofereix una deliciosa història semi-autobiogràfica de Cameron Crowe (que ja ens havia agradat molt amb "Solteros"), l'història d'un noi que aconsegueix convertir-se en crític musical de la revista Rolling Stone i viure de molt a prop una de les grans èpoques daurades de la música nord-americana. Es tracta d'una pel·lícula que farà gaudir no només als melòmans, sinò que entendrirà a qualsevol que hagi estat jove en algun moment de la seva vida, gracies a un completíssim conjunt d'actors promesa, l'ús encertadíssim de l'iconografia pop i el gran entusiasmeamb que està feta la cinta. Imprescindible pels que prefereixen els moments "clàssics" de les radiofòrmules.

per Àlex Córcoles

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris