dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Demanen la supressió del peatge de la C-32

higway.jpgEl president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, ha demanat al
conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat,
Joaquim Nadal, que prioritzi el rescat del peatge de la C-32 en el
moment que es disposi d’un fons econòmic per tirar endavant aquestes
actuacions.

autopista.gifEn la carta enviada al conseller Nadal, Josep Jo recorda que la supressió del peatge de la C-32 ha estat una reivindicació històrica del Maresme i unànim de totes les forces polítiques amb presència en el Consell Comarcal. En aquest sentit, demana que si finalment els pressupostos generals de l’Estat inclouen una partida destinada a rescatar peatges de les autopistes catalanes es prioritzi el rescat del de la C-32.

La gratuïtat  pels ciutadans dels municipis del Maresme

Josep Jo reconeix que les actuacions en els peatges ha d’estar emmarcada en un debat d’àmbit nacional, però també constata que ja fa anys que els maresmencs i maresmenques han de pagar per circular per aquesta via i remetent-se al document "Posicionament del Consell Comarcal del Maresme sobre la mobilitat i les infrastructures a la comarca del Maresme" demana a la Generalitat que s’estableixi la gratuïtat  pels ciutadans dels municipis del Maresme que tenen mobilitat obligada.

S’hauria de garantir la gratuïtat de l’autopista en aquelles situacions extraordinàries

A banda d’això, Josep Jo també sol·licita al conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat que faci les gestions necessàries amb ACESA – empresa concessionària de la C-32- perquè en aquells moments en què es produeixin situacions que impedeixin circular a la velocitat permesa per la C-32 o per l’A-2 (obres, situacions excepcionals d’aiguats o de força major) s’aixequin les barreres dels peatges.

Aquesta mateixa petició també s’ha enviat directament a ACESA. Josep Jo ha enviat una carta a la concessionària en la qual li expressa el sentiment unànim de totes les forces polítiques comarcals (PSC, CIU, ERC, PP i ICV) en el sentit que, com a mínim, s’hauria de garantir la gratuïtat de l’autopista en aquelles situacions extraordinàries en què els conductors no poden circular a la velocitat permesa.


per Redacció | CCM | Foto Sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris