dilluns, 10 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Joan Mora

Joan MoraJoan Mora és l’alcaldable de CiU a Mataró. Informàtic de professió, Mora creu que és molt important poder compaginar l’activitat política amb  la d’una empresa pròpia perquè, segons ens diu, et manté en contacte amb la realitat. Per Mataró, vol un urbanisme amb creixement “assenyat”, millorar els problemes de mobilitat i controlar els problemes que es derivin de la immigració.

– Quina és al seva formació acadèmica?
Formació professional en Administració d'Empreses i informàtica (desenvolupament de programari, bases de dades, planificació i administració d'infrastructures de sistemes de tecnologies de la informació i la comunicació). Parlo anglès i francès amb suficient capacitat per fer-me entendre.

– Quan va decidir dedicar-se exclusivament a la política?
No m’he dedicat mai exclusivament a la política perquè fins ara he estat militant de CDC, membre de l’executiva local i representant del Grup Municipal de CiU a Mataró a diversos patronats i sempre he treballat a la meva empresa. Ara, en presentar-me com a candidat per Mataró, vull seguir compaginant la meva feina al sector informàtic amb l’activitat política municipal.

– No ha pensat mai deixar de fer-ho?
Per a mi és molt important poder compaginar l’activitat política de servei a la meva ciutat amb una empresa pròpia, perquè això em manté en contacte amb la realitat i no em converteix en un polític “professional”, que només sap viure del càrrec, i que és el que els ciutadans critiquen.

– Per què creu que vostè està més preparat que els altres alcaldables?
Penso que estic prou ben preparat per garantir una actuació professional i d’acord amb el que Mataró necessita i, sobretot, estic carregat d’il·lusió i de projectes factibles. Em sento segur de les idees que tinc, de l’equip que m’envolta i de la necessitat de despertar la ciutat de Mataró perquè no perdi cap més oportunitat per manca d’ambició, d’empenta o de criteri.

– Expliqui, breument, les tres prioritats que necessita la seva ciutat.
Un urbanisme assenyat per garantir un creixement ajustat a les necessitats de Mataró.
Els problemes de mobilitat de la ciutat (aparcament, circulació, grua).
Controlar, en la mesura que es pot des del govern municipal, els problemes derivats de la immigració.

– I com pensa solucionar aquests problemes?
Amb un nou model de creixement, que no és el desbocat al que ens porten més de 20 anys de l’actual govern, amb un creixement brutal que ha exhaurit el sòl de la ciutat i n’ha incrementat la població, sense proporcionar-li els serveis que li calen. Aquest nou model ens ha de permetre racionalitzar la mobilitat i també garantir els serveis amb una adequada qualitat de vida a totes les persones, les autòctones i les nouvingudes.

– Un somni que encara no hagi fet realitat?
Esdevenir alcalde de Mataró i poder treballar per la seva gent.

– El millor moment de la seva carrera política?
Haver estat elegit Cap de Llista del meu partit (CiU) per Mataró

– I el pitjor?
No veig la política com una carrera, sinó més aviat com un moment transitori en la meva vida i, per tant, afrontaré els mals moments amb la màxima serenitat de qui és conscient de que no te cap vareta màgica i, de que el món és complex i imperfecte, com un mateix

– Per acabar, citi un polític del Maresme que li agradi especialment, i que no sigui del seu partit.
En Josep Comas, regidor d’Educació de Mataró, perquè és una persona dialogant i que argumenta bé les seves propostes.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris