diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La depuradora de l’Alt Maresme continua creant conflictes

El passat mes de juliol l'Ajuntament de Pineda va consensuar, junt amb la resta de forces polítiques, una moció conjunta per reclamar a l'ACA (Agència Catalana de l’Aigua) que l'emplaçament per la nova depuradora fos als terrenys del Pla de Grau de Malgrat o a l'antiga pedrera de Montpalau, a la muntanya del municipi. La intenció era plantejar altres vies reals a la decisió de la Generalitat de construir-la a primera línia de mar.

Per altre banda, la Plataforma ecologista "Salvem la vall de la Riera de Pineda" es nega frontalment a la decisió de l'Ajuntament de Pineda argumentant que tal decisió no pot, de cap manera, justificar la defensa d'una opció que és igual de dolenta, i per tant no donaran suport a la iniciativa. Des de el punt de vista dels ecologistes la millor opció, tot i la negativa de l'ACA, continua sent al pla de Grau de Tordera.

Per l'Ajuntament, la salut de la població i la protecció del medi ambient insten a una urgent decisió de l'ACA, emplaçant-la a que no demori més la decisió de la ubicació, de la mateixa manera que la insta a considerar totes les possibilitats.


per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris