dimarts, 11 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

No escolten els estudiants

Alexandre
Figueres i Gàmez, Secretari del sindicat Estudiantil "Estudiants en Acció"

Sóc membre de l'executiva del segon sindicat d'estudiants majoritari de Catalunya. Tenim implantació tant en universitats com en instituts del Principat i del País Valencià. En definitiva, som una associació que té una representativitat legitima i legal dels estudiants.

Malgrat tot, ni nosaltres ni cap altre dels sindicats majoritaris d'estudiants som consultats mai en la pressa de decisions que ens afecten com a col·lectiu.
L'últim exemple el trobem en el Conseller Maragall i la seva proposta de tercera hora de castellà. Hauria de sortir d'ell consensuar aquest nou decret amb mestres, professors i estudiants, i no ho fa.
Vam fer una concentració davant la porta de la conselleria com a protesta per tot aquest afer, i no se'ns va rebre. Hem omplert una sol·licitud formal de reunió amb el conseller, i se'ns ignora.

Davant de tot això, només ens queda preguntar-li a través d'aquest mitjà: Conseller Maragall, de debò es creuen vostè i el seu partit allò del consens, el diàleg amb els sectors implicats i la implicació de la societat civil en l'elaboració de les noves lleis? Diriem que no.
O potser és que com la sol·licitud li vam fer en català, no la va entendre, i per tant necessita reforç d'aquesta llengua.

Esperem que arran d'això recapaciti i ens rebi perquè poguem explicar-li de viva veu que no ens calen més hores de castellà, i que el que necessitem nosaltres i la societat és blindar la immersió lingüística en català.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris