dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Només es coneix el 10% de la violència masclista

dona.jpgMarta Selva va destacar la necessitat de sensibilitzar la societat,
reconeixent l’existència de la violència de gènere, i evitant la
seva banalització mitjançant un gran pacte entre els diferents
escenaris socials.

Emmarcat dins dels actes al voltant del "dia internacional de la no violència contra les dones" del passat 25 de novembre, la Presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, va participar dimarts en una xerrada-col·loqui, organitzada per la secció local d’ERC, celebrada a la Sala Mozart de Calella amb el títol "Els drets de les dones. Compromís Nacional i Local". Selva va avançar alguns dels punts del "Projecte de Llei dels drets de les dones per l’eradicació de la violència masclista" que s’està elaborant des del govern de la Generalitat, impulsada per l’àrea que presideix. Va definir la violència masclista com "una actitud de determinats homes envers la situació de debilitat respecte els drets d’algunes dones".

La necessitat de la prevenció per a trencar la victimització secundària de les dones

Marta Selva va destacar la necessitat de sensibilitzar la societat, reconeixent l’existència d’aquest fenomen estructural, i evitant la seva banalització mitjançant un gran pacte entre els diferents escenaris socials. També va parlar de la necessitat de la prevenció per a trencar la victimització secundària de les dones, les quals han de rebre una atenció integral per part de les institucions a través del treball interdisciplinar dels diversos professionals. Selva va destacar la importància de comptar amb la complicitat i compromís del món local conjuntament amb el govern de la Generalitat, dues administracions que han de ser mútuament exigents. Segons la Presidenta de l’ICD, l’atenció a la dona maltractada ha de ser correcte amb la finalitat de restaurar la seva autonomia i autoestima. L’avantprojecte reconeix també l’important paper de les entitats i associacions de dones, i la necessitat de traduir les experiències aportades per les dones que han patit maltractaments, "doncs són experiències vàlides per a ser reconegudes per part de qui les ha d’acompanyar en el camí de la seva restitució".

Es coneix aproximadament el 10% del que en realitat passa en relació a la violència masclista

També va dir que molt sovint la víctima acaba interioritzant el problema i per això cal trencar aquest vincle mitjançant una atenció personalitzada. La presidenta de l’ICD va assegurar que les dones són cada vegada més valentes en apropar-se als recursos públics existents. Per altra banda, Selva va informar que segons estudis recents, actualment es coneix aproximadament el 10% del que en realitat passa en relació a la violència masclista, però també va voler puntualitzar que "abans d’arribar a una intervenció forta, hi ha un altre escenari possible: la detecció precoç". Un aspecte que va voler deixar palès és que "la nostra societat és encara tolerant amb la violència". En aquest sentit, va afirmar que "Cal remoure al màxim les estructures per tal que aquestes discriminacions vagin desapareixent". Per a finalitzar la seva xerrada, Marta Selva va assegurar que l’horitzó és eradicar la violència masclista a través de la sensibilització, detecció, prevenció, atenció, recuperació i reparació dels danys patits per les dones maltractades, però també a partir de remoure aquells senyals. L’objectiu és aconseguir "una Catalunya lliure de violència masclista contra les dones, l’única manera que Catalunya sigui veritablement lliure", va concloure.


per Redacció | Ramon Texidó | Foto Sxc.hu

 

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris