dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Objectes de poder

Així com un simple anell daurat va inspirar un dels relats més fantàstics de l’història, un piset esdevé el fil conductor d’una de les obres mestres del cinema, L’Apartament que ens ofereix TV3 dimecres a tres quarts de set.

Cinc figuretes daurades per una comèdia (i quatre nominacions més, entre elles als dos actors principals) haurien d’indicar-nos que ens trobem davant d’una pel·lícula extraordinària. Un guió espectacular ens relata les tribulacions d’un oficinista (Jack Lemmon) que deixa el seu pis novaiorquí als seus caps, fins que l’ascensorista de l’edifici (una adorable Shirley MacLaine) entra a la seva vida. A partir d’aquí, una comèdia amb tocs agredolços i una narrativa simplement perfecta que ens porta per una història exquisidament elaborada- no ens enganyem, les comèdies no arriben gairebé mai al nivell argumental d’aquesta cinta dels 60.

Si voleu completar el programa Wilder de la setmana, també podeu veure Berlín Occidente a 8TV divendres de matinada, però des d’aquí us recomanem, en un registre força diferent,  Mystic River, diumenge a les 10 a TVE1. Eastwood demostra un altre cop més el seu domini dels recursos cinematogràfics en un thriller pausat però que aconsegueix posar-nos el nus a la gola. Si ve la peli no és de les millors del nostre estimat Clint, en Sean Penn i el sempre fascinant Tim Robbins es van portar un Òscar per les seves interpretacions.

per Àlex Córcoles

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris