diumenge, 01 de de novembre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Xerrades informatives per lluitar contra el càncer

verdures.jpgUna vintena de persones van assistir, el passat dimarts dia 11, a la xerrada “Què podem fer per prevenir el càncer” a càrrec del Dr. Xavier Bonfill a Calella.

xerrada.jpgL’Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona i la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) estan organitzant un seguit de xerrades informatives adreçades a la població en general per donar a conèixer els 11 punts del Codi europeu contra el càncer, fent especial menció en el tema de l’alimentació.

L’objectiu és sensibilitzar i conscienciar

L’objectiu d’aquestes xerrades és sensibilitzar i conscienciar a la població vers l’important paper de l’alimentació en la prevenció del càncer. Les sessions van a càrrec del doctors Xavier Bonfill i Maria Jesús Quintana, del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l’Hospital de Sant Pau i Santa Creu de Barcelona, i un restaurador del municipi on s’organitzen.

La qualitat dels aliments que s’han de prendre

En aquesta ocasió, ha estat Calella el municipi escollit per realitzar aquesta xerrada i el Dr. Xavier Bonfill, el responsable de portar-la a terme. L’alcalde de Calella, el Sr. Josep M. Juhé, va ser l’encarregat de presentar-la. Va destacar la importància de prevenir i vetllar per la salut i com, per aquest motiu, des de la Regidoria de Salut es va planificar aquest acte. La Sra. Martha Roth, cuinera del restaurant Gingebre (cuina ecològica) va parlar de la qualitat dels aliments que s’han de prendre. I, a continuació, el Dr. Bofill va explicar els punts de prevenció de càncer consensuats a nivell europeu. En acabar la xerrada, i seguint la mateixa dinàmica que la resta de xerrades organitzades per la Diputació i la FECEC, s’ha sortejat un sopar al restaurant del ponent del municipi, en aquest cas al Restaurant "Gingebre" (cuina ecològica).


per Redacció | Ramon Texidó | Foto Sxc.hu

 

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris