dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

20è aniversari de Ràdio Vilassar de Dalt

radio_vilassar_fa_20_anys_280x87.jpgRàdio Vilassar de Dalt commemora aquest divendres el seu vintè aniversari. Els actes comencen a les 7 de la tarda al teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

radio_vilassar_fa_20_anys.jpgRàdio Vilassar de Dalt commemora aquest divendres el seu vintè aniversari. Els actes comencen a les 7 de la tarda al teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

Homenatge

Amb aquesta celebració, l’emissora vol retre un homenatge a totes les persones que durant aquestes dues dècades han fet possible l’existència de la ràdio local.

Breu ressenya històrica

Ràdio Vilassar de Dalt va ser un projecte que va anar agafant forma de la mà d’un grup d’aficionats – Josep Casas, Juanjo i Josep Bassas – que l’any 1981 van crear la primera emissora local amb el nom de RV-2.

Gran cobertura

Posteriorment, amb el tutelatge de Josep Vidal l’emissora va anar creixent fins que va arribar a ser una de les ràdios amb més cobertura del Maresme, en una època en què les emissores locals es començaven a escoltar a través de l’FM, una banda que fins aquell moment havia estat monopoli d’uns pocs i importants grups mediàtics.

Tancament i un nou inici

Cap a finals del 1986, el departament de telecomunicacions de la Generalitat va tancar l’emissora, tal com va passar amb més de 100 ràdios que en aquells moments estaven en una situació administrativa "irregular". Precisament, RV-2 va ser una de les darreres en desaparèixer d’antena. Dos anys més tard, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt va aconseguir les autoritzacions necessàries per tornar a obrir el mitjà. Finalment, el 20 de novembre de 1988 va nèixer Ràdio Vilassar de Dalt, l’emissora municipal, que aquesta setmana celebra les seves dues primeres dècades d’existència.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris