diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Activades totes les alarmes per l’onada de calor

sol_580x180.jpgEl Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT). Segons les previsions, l’onada de calor afectarà tot el país fins aquest dijous 7 d’agost.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT). Segons les previsions, l’onada de calor afectarà tot el país fins aquest dijous 7 d’agost.

Previsions

El pla s’ha activat en alerta ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, el qual ha emès un avís de situació meteorològica de risc nivell 2 que indica que fins aquest dijous es poden superar els llindars de calor.

Consells

Davant d’aquesta onada de calor, el departament de Salut aconsella controlar la temperatura a casa (tancar les persianes durant el dia, o obrir les finestres a la nit, per exemple), evitar el sol directe al carrer (portar una gorra o un barret, utilitzar roba lleugera, caminar per l’ombra, i portar aigua) i limitar l’activitat física a les hores de més calor.

Persones grans

Les persones grans, especialment per sobre dels 75 anys, són el grup de risc en cas d’onada de calor, així com les persones amb malalties cròniques, entre d’altres.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris