dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alella lliura els premis de la IX edició del Vídeo Jove

video_jove_alella_280x87.jpgLa novena edició del Vídeo Jove va lliurar dissabte passat els premis del concurs de curtmetratges en el decurs d’una maratoniana jornada de cinema. El jurat va destacar l’alt nivell dels treballs presentats i va afegir cinc accèssits.

La novena edició del Vídeo Jove va lliurar dissabte passat els premis del concurs de curtmetratges en el decurs d’una maratoniana jornada de cinema. El jurat va destacar l’alt nivell dels treballs presentats i va afegir cinc accèssits.

107 curts

Durant la jornada de cinema es van projectar els 51 treballs seleccionats per formar part de la secció oficial, d’entre els 107 curts rebuts enguany.

Treballs guanyadors

L’audiovisual "È finita la commedia", del belga Jean-Julien Collette, va rebre el primer premi atorgat a Joves Professionals, dotat amb 600 euros, el Quisso – l’estatueta del Vídeo Jove – i un diploma. 25 dels 64 curts presentats en aquesta categoria van ser seleccionats per formar part de la secció oficial.

Gran qualitat artística

Per la seva banda, el jurat va destacar la gran qualitat artística de totes les creacions presentades en aquest apartat, per la qual cosa va decidir concedir també dos accèssits. El premi del públic en aquest apartat es va declarar desert.

Temàtiques

Segons informa l’organització, molts dels curts presentats tracten la temàtica de la falta de comunicació a nivell familiar, social o en les relacions de parella o bé sobre situacions relacionades amb el fet migratori. Les dues temàtiques són un reflex de dos dels problemes que més preocupen a la nostra societat.

Altres categories

En la categoria "A" de Joves Afeccionats que premia els treballs realitzats per jovent d’entre 14 i 19 anys es va imposar el curt titulat "Las cartas de Nicolás" de la maresmenca Alba Molas (Tiana). El primer premi de la categoria "B" de Joves Afeccionats, per a realitzadors d’entre 20 i 30 anys, va ser per al curt "Subtitled", de David Muñoz (Barcelona). El segon premi va ser atorgat al treball "Sever", d’alellenca Helena Martínez, que també va aconseguir el premi del públic assistent.

Vídeo Jove

El concurs de curtmetratges d’Alella, Vídeo Jove, va néixer fa nou anys amb l’objectiu d’estimular i promoure l’afecció del joves cap a la creació audiovisual. Inicialment, el certamen només estava dirigit a joves afeccionats, però des de 2006 inclou també la categoria de joves professionals, una modalitat que s’està consolidant any rera any.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris