divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alella recupera l’aigua de sis pous i dues mines públiques

pou_280x87.jpgL’empresa Sorea, concessionària del servei d’abastament d’aigua a Alella, ha iniciat els treballs que han de permetre l’aprofitament de l’aigua de pous i mines de titularitat municipal. Està prevista la recuperació de sis pous i dues mines.

L’empresa Sorea, concessionària del servei d’abastament d’aigua a Alella, ha iniciat els treballs que han de permetre l’aprofitament de l’aigua de pous i mines de titularitat municipal. Està prevista la recuperació de sis pous i dues mines.

Una tercera part del consum

Segons estimacions municipals, l’activació d’aquestes captacions en desús aportaran a la xarxa d’abastament d’aigua 360.000 m3 anuals, la qual cosa representa aproximadament el 35% del volum anual subministrat al municipi des del sistema d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

Treballs actuals

Els primers treballs s’han iniciat en el pou Arenas del municipi. L’aigua d’aquesta captació, i també la que s’extregui dels pous Mar i Muntanya i Can Xalon, es portarà mitjançant tres canonades fins al dipòsit de la Creu de Pedra, per a la seva posterior potabilització.

Pressupost

El govern municipal va adjudicar el passat mes d’octubre la realització de les obres per un import total de 930.000 euros, finançades amb una subvenció atorgada per l’Agència Catalana de l’Aigua (646.523 €) i per Sorea (283.476 €), com a prestador del servei.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris