dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arangu

arangup.jpgAprofitant la recent actuació del grup Arangu a la Sala Clap de Mataró, hem entrevistat als components d’una banda que, amb només un any d’existència, ja ha fet una quarantena d’actuacions per arreu de Catalunya, ha editat el seu primer disc i ha signat un contracte discogràfic amb K-Industria per enregistrar un segon treball.

Aprofitant la recent actuació del grup Arangu a la Sala Clap de Mataró, hem entrevistat als components d’una banda que, amb només un any d’existència, ja ha fet una quarantena d’actuacions per arreu de Catalunya, ha editat el seu primer disc i ha signat un contracte discogràfic amb K-Industria per enregistrar un segon treball.

arangu.jpgCom es va formar Arangu?
Arangu surt de l’ESMUC, que és una escola de Barcelona on ens vam conèixer tots els membres de la banda. Tots teníem ganes de fer un projecte en comú, teníem moltes ganes de treballar i moltes ganes de que funcionés. Així que vam crear la banda i ens vam posar a treballar. Ja fa dos anys i ara, per fi, tenim el fruit, que és el disc: Arangu 1.0

Quin és el contingut de les lletres del disc?
Normalment fem primer la música i després fem les lletres, inspirant-nos en el que hem fet musicalment. Fem música bàsicament funk i latin, música festiva, animada, desenfadada… així que les lletres tenen tots aquests components.

Què inspira les vostres cançons?
El que busquem i el que ens inspira és la festa i les ganes de passar-ho bé i fer-ho passar bé a la gent que ens escolta i ens veu.  El que ens inspira és veure la gent disfrutar.

Us definiu com una banda de latin-funky. Tot i així, esteu obert a tot tipus de gèneres.
Si escolteu el disc veureu que ens basem en aquests dos grans pilars que heu dit però ens aventurem en tots els estils que volem i creiem que poden encaixar. Anem cap al drum’n’bass, el hip-hop, reggae, jazz… No ens tanquem cap porta.

Quina diferència hi ha entre el disc i el vostre so en directe?
La veritat és que, quan vam començar a enregistrar el disc, vam seguir la filosofia que el disc representés el màxim de fidelment el nostre so de directe, no intentar omplir amb elements que no poguéssim reproduir dalt de l’escenari. Tot i això, com és natural, l’energia del directe és totalment diferent a escoltar un disc a casa teva, o sigui que, una mica inconscientment, al directe canvia una mica respecte el disc. En general, però, qui disfruti amb el disc no trobarà a faltar elements en el directe.

Com va anar l’estrena del vostre primer disc a la Sala Apolo de Barcelona?
No ens podíem imaginar que anés millor. L’Apolo és una sala difícil d’omplir de gent, i sobretot per un grup com nosaltres que acabem de treure el primer disc. Tot i així, des del principi del concert vam tenir molt de públic i molt entregat. Des del primer tema la gent va disfrutar i això va fer que nosaltres disfrutéssim encara més. Va ser fantàstic.

També presentareu el disc a Madrid. Teniu prevista una gira per la península?
Encara no tenim dates tancades, però quan acabem la gira que farem per Catalunya fins Gener (que podeu consultar al myspace www.myspace.com/arangu), tenim previst començar a voltar per Espanya, però ara mateix ens estem centrant per aquí.

Com està funcionant el vostre primer single "Mother affection", en català?
La veritat és que costa molt valorar-ho ara mateix, que tot just fa dos dies que ha sortit el disc al mercat. El que sí que podem dir, és que durant tot aquest any que hem fet concerts per Catalunya, han anat tots molt bé. Inclús sense el disc, la gent ja canta algun dels temes i sempre es munta una festa increïble, ja hi hagi 20 o 5000 persones en el públic, i això és una cosa que ens encanta.

Tot i només tenir un any d’existència, el grup ja heu fet 40 actuacions i heu enregistrat un disc. Com s’explica tanta feina en un temps record?
Com deia al principi de la entrevista, des del primer dia que vam fundar el grup ens vam posar a treballar a tot rendiment, i així portem dos anys, sense parar ni per Nadal. Teníem molt clars els objectius i quins passos havíem de fer per aconseguir-los. Tots els del grup tenim experiència amb altres grups i sabem quines coses hem fet malament i quines bé, així que era tan fàcil (i tan difícil) com agafar la direcció correcta i no parar de treballar, i això és el que hem fet fins ara, i no pensem parar de fer-ho.

A part de la gira que us durà a 20 poblacions catalanes i a Madrid, quins projectes teniu per endavant?
Amb la feinada que tenim??!! Costa plantejar-se què farem en endavant. Per ara, donar tota la nostra energia en els concerts que fem, i esperar que a la gent li agradi la nostra música. Paral·lelament, començarem a pensar com serà el nostre segon disc, començar a fer temes, i seguirem somiant cada nit en aquest projecte que tenim entre mans, intentant millorar cada dia. Què hem de fer, sinó?

per Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris