dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys de Mar es prepara per combatre el mosquit tigre

mosquito.jpgL’Ajuntament d’Arenys de Mar ha endegat una campanya informativa i de
sensibilització per a prevenir els efectes del mosquit tigre. Les
pluges d’aquest mes de maig i la proximitat de l’estiu poden afavorir
la seva reaparició a la comarca.

L’Ajuntament d’Arenys de Mar ha endegat una campanya informativa i de sensibilització per a prevenir els efectes del mosquit tigre. Les pluges d’aquest mes de maig i la proximitat de l’estiu poden afavorir la seva reaparició a la comarca.

Tríptics
 
A partir de la setmana vinent, el consistori arenyenc repartirà uns tríptics informatius on s’aconsella, entre altres, evitar les acumulacions d’aigua a casa, com evitar les picades i, en cas de rebre una picada, com curar les ferides. 

Ordenança

Des del passat mes d’octubre, Arenys de Mar disposa d’una ordenança municipal específica per a prevenir i controlar l’aparició del mosquit tigre i altres tipus d’infecció parasitària. L’objectiu prioritari de la mateixa és combatre la seva proliferació. 

Actuacions
 
La normativa municipal assenta les bases legals que permeten a l’Administració intervenir en espais públics i privats per a garantir el benestar de la ciutadania a través de les actuacions que siguin necessàries.

Sancions
 
L’ordenança aprovada preveu possibles sancions per a aquelles persones que tenen un focus de mosquit tigre a la seva propietat i que, malgrat saber-ho, no facin les actuacions necessàries per evitar-ho, després de rebre els requeriments oportuns per part de l’Administració.

Mosquit tigre 

És originari del sud-est asiàtic. Ha colonitzat molts països bàsicament a través del transport de pneumàtics o de plantes amb aigua. L’estiu de 2004 es va detectar per primera vegada a Catalunya.

Distinció

El mosquit tigre es pot distingir de la resta de mosquits per la seva mida mitjana o baixa (al voltant d’1 cm o poc més), té ratlles blanques sobre fons negre a tot el cos i el seu comportament és agressiu – en el sentit d’insistent, no en el de perillós – i pica de dia.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris