dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys de Mar regula la distribució de la publicitat al municipi

publicitat_no_a_arenys_de_mar_280x87.jpgLa Policia Local d’Arenys de Mar ha començat a aplicar la nova ordenança sobre la distribució de publicitat al municipi. Aquesta normativa estableix diverses obligacions tant per als anunciants com per a les empreses distribuïdores.

La Policia Local d’Arenys de Mar ha començat a aplicar la nova ordenança sobre la distribució de publicitat al municipi. Aquesta normativa estableix diverses obligacions tant per als anunciants com per a les empreses distribuïdores.

Autorització prèvia

Tal com preveu l’ordenança municipal, entre d’altres requisits, cal obtenir una autorització prèvia de l’Ajuntament i distribuir el material de forma que no embruti els carrers ni els vestíbuls dels edificis. Així mateix, l’ordenança estableix prohibicions com la de lliurar material publicitari en els llocs on no es vol rebre, tant pel que fa a la distribució a les bústies com en mà o als paravents dels vehicles.

Publicitat, no

Segons el consistori arenyenc, amb aquesta nova normativa l’Ajuntament s’ha dotat d’una eina que li ha de permetre controlar i ordenar aquesta distribució i combatre de forma eficaç les infraccions en aquest àmbit. A més, el consistori ha posat a disposició de tota la ciutadania unes enganxines amb el missatge "Publicitat, no", que es poden recollir en horari d’atenció al públic al mateix Ajuntament.

Període d’adaptació

Segons informa l’Ajuntament, Un cop ha transcorregut el termini "raonable" d’adaptació, la Policia Local ha començat a tramitar les primeres denúncies per infraccions, com la distribució de publicitat sense autorització municipal o la de deixar-la al terra dels vestíbuls. Tal i com preveu la nova normativa, les sancions en el primer cas poden arribar fins als 3.000 euros i en el segon, fins a 750.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris