divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Argentona construirà 195 habitatges al barri del Cros

piso_280x87.jpgLa Generalitat de Catalunya havia previst construir inicialment 365
pisos a l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) del barri del Cros
d’Argentona. Finalment, la xifra definitiva serà de 195 habitatges.

La Generalitat de Catalunya havia previst construir inicialment 365 pisos a l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) del barri del Cros d’Argentona. Finalment, la xifra definitiva serà de 195 habitatges.

Reducció d’habitatges

Segons informa l’Ajuntament d’Argentona, la reducció del nombre d’habitatges i la renúncia als drets de l’Incasol són els dos principals titulars que es deriven de l’acord assolit entre el consistori i el departament d’Urbanisme de la Generalitat i que es va aprovar, per via d’urgència, aquest divendres 5 de setembre al ple municipal.

Llargues negociacions

L’equip de govern va qualificar les negociacions amb la Generalitat de llargues i va destacar el paper decisiu de suport que van proporcionar les entitats de la Vila i els veïns del Cros.

Data límit

La Generalitat ha d’aprovar totes les ARE de Catalunya el proper 25 de setembre. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Argentona, atès que encara manca definir alguns serrells del projecte, reunirà el consell d’Urbanisme el proper dimarts, dia 9 de setembre, per donar a conèixer tota la informació de què es disposa. En aquest consell, també han estat convocades les entitats i els veïns del barri del Cros.

Les ARE catalanes

Les Àrees Residencials Estratègiques són un projecte del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, que el govern desenvoluparà en els propers anys en el marc del Pacte Nacional per l’Habitatge. La particularitat principal d’aquestes àrees és que reserven un mínim del 50% del parc immobiliari a habitatge protegit. A més, contemplen també les necessitats associades, com ho són els equipaments de tota mena (sanitaris, educatius, culturals, esportius, etc.) i els serveis.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris