divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Argentona impulsa l’Àrea Residencial Estratègica al barri del Cros

construccio_580x180_02.jpgL’Ajuntament d’Argentona i l’Incasòl van signar divendres passat el conveni per desenvolupar la nova Àrea Residencial Estratègica (ARE) al barri del Cros. L’acord preveu construir 195 habitatges a partir del 2010, 106 amb diferents règims de protecció.

L’Ajuntament d’Argentona i l’Incasòl van signar divendres passat el conveni per desenvolupar la nova Àrea Residencial Estratègica (ARE) al barri del Cros. L’acord preveu construir 195 habitatges a partir del 2010, 106 amb diferents règims de protecció.

Nou barri

El nou barri, que tindrà una superfície total de 3,9 hectàrees, combinarà els usos residencials amb els comercials i d’equipament. A més, segons fonts municipals, el projecte previst busca vincular la zona urbana amb l’entorn i els veïnats, potenciant zones de lleure, lúdiques i esportives, i "recuperar zones com l’entorn de la riera d’Argentona i el marge esquerra com a actiu d’alt valor paisatgístic i ecològic del municipi".

Connectivitat

D’altra banda, per als responsables municipals l’actuació potenciarà el vincle entre Sant Miquel del Cros i el nucli urbà d’Argentona a nivell urbanístic, dues zones molt allunyades, "creant també una major connectivitat entre la zona urbana i la forestal", asseguren.

Espai compartit

En aquest sentit, el nou barri acollirà un nucli d’equipaments d’àmbit territorial més ampli que servirà tant al barri del Cros com al nucli urbà d’Argentona. D’altra banda, la inclusió de l’ús terciari pretén potenciar que aquest veïnat sigui un espai compartit per habitants del barri i els altres municipis veïns.

Signants

El conveni urbanístic va ser signat, divendres 5 de desembre, per l’alcalde d’Argentona, Pep Masó, i el director d’Incasòl, Miquel Bonilla.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris