dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Argentona sancionarà totes les infraccions de la recollida selectiva

recollida_selectiva_180x87.jpgL’Ajuntament d’Argentona ha dit "prou". Després de tres mesos d’inspeccions rutinàries aleatòries, s’han registrat infraccions greus i molt greus per part de molts veïns i empreses que no feien bé la tasca de selecció de residus. El consistori ha fet públic aquest dimarts un ban on informa que, a partir d’ara, els infractors identificats seran sancionats.

L’Ajuntament d’Argentona ha dit "prou". Després de tres mesos d’inspeccions rutinàries aleatòries, s’han registrat infraccions greus i molt greus per part de molts veïns i empreses que no feien bé la tasca de selecció de residus. El consistori ha fet públic aquest dimarts un ban on informa que, a partir d’ara, els infractors identificats seran sancionats.

Campanyes informatives

Malgrat les diverses campanyes informatives posades en marxa per l’Ajuntament d’Argentona respecte la recollida selectiva, els agents mediambientals han detectat nombrosos casos d’incompliment de l’ordenança vigent. Segons fonts municipals, una de les causes podria ser "l’escassetat de sancions imposades fins ara" i per aquest motiu "s’ha arribat a l’actual situació límit".

Veïns desmotivats

La constatació és que actualment moltes persones del municipi opten per deixar la bossa d’escombraries a dins de qualsevol contenidor, independentment de la classificació del material rebutjat. A més, aquest fet provoca, segons els responsables municipals, que els domicilis que sí que fan l’esforç de reduir, reutilitzar, seleccionar i reciclar els residus "es vegin desmotivats".

Nou ban

Com a conseqüència, l’Ajuntament d’Argentona ha emès aquest dimarts un ban on s’informa que, a partir d’ara, "tothom a qui s’identifiqui incomplint l’ordenança municipal vigent serà sancionat".

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris