dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Augmenta la sinistralitat laboral al Maresme

sinistralitat_280x87.jpgDesprés d’uns mesos en què les dades de sinistralitat laboral a la comarca del Maresme havien descendit lleugerament, en el segon trimestre d’aquest any els accidents han augmentat un 6,75 % respecte el primer trimestre de 2008.

accident_laboral_carrer_raval_amb_bruguera_calella_800x600_02.jpgDesprés d’uns mesos en què les dades de sinistralitat laboral a la comarca del Maresme havien descendit lleugerament, en el segon trimestre d’aquest any els accidents han augmentat un 6,75 % respecte el primer trimestre de 2008.

Dades segon trimestre

Durant els mesos d’abril, maig i juny es van registrar 1.613 accidents laborals al Maresme, una xifra sensiblement superior a la corresponent al primer trimestre de l’any (1.511) i a la registrada en el mateix període de 2007 (1.547).

Sense víctimes mortals

La nota més positiva, entre les dades publicades per l’observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, és que no s’ha hagut de lamentar cap víctima mortal. La majoria dels sinistres han provocat ferides de pronòstic lleu als treballadors. En concret, la xifra d’accidents laborals lleus van ser 1.604 i els sinistres que van provocar ferides greus van ser 9.

Distribució sectorial

Pel que fa a la distribució de la sinistralitat laboral per sectors d’activitat, el percentatge més important (47,24%) es concentra als serveis, li segueix la indústria amb un 27%, la construcció amb un 21,8% i el sector primari amb un 1,85%.

Augment al sector serveis i industrial

Fent la comparació amb les dades registrades en el mateix període de l’any 2007, s’evidencia un augment del 17,77% dels sinistres ocorreguts al sector serveis i un increment del 12,62% dels accidents registrats a la indústria. En canvi, es redueixen en un 20,33% els ocorreguts a la construcció i es manté el percentatge d’accidents en el sector primari.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris