dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Caldes d’Estrac inaugura l’exposició “Més enllà de l’objecte”

exposicio_fundacio_palau_i_fabra_280x87.jpgLa Fundació Palau de Caldes d’Estrac inaugurarà el proper diumenge 30 de novembre, a les 12.30 h., l’exposició "Més enllà de l’objecte. Obres de la Col·lecció MACBA".

ceremonials_de_benet_rossell.jpgLa Fundació Palau de Caldes d’Estrac inaugurarà el proper diumenge 30 de novembre, a les 12.30 h., l’exposició "Més enllà de l’objecte. Obres de la Col·lecció MACBA".

La Mostra

"Més enllà de l’objecte" ofereix una mirada a l’art català de començaments de la segona meitat del segle XX, on els comissaris de la mostra situen les arrels d’algunes de les ruptures més significatives en relació a l’informalisme. Així, es mostren algunes de les manifestacions artístiques de la segona meitat dels seixanta i els primers anys dels setanta. La mostra inclou tant pintures, com escultures o fotografies.

Oportunitat artística

Segons els seus promotors, aquesta exposició representa una gran oportunitat per contemplar algunes obres que habitualment no estan exposades i amb ella el MACBA es projecta al conjunt del territori. La mostra es complementa amb una proposta educativa adreçada tant al públic adult com escolar.

"Arts Visuals en Gira"

Emmarcada en el projecte “Arts Visuals en Gira”, aquesta és la cinquena exposició itinerant produïda pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació que es presenta dins el programa de circuits i difusió cultural als municipis. Segons l’organització, les mostres itinerants produïdes per aquest Departament responen a l’objectiu de difondre l’art contemporani, en multiplicitat de suports, arreu de Catalunya i amb la col·laboració dels mateixos ajuntaments.

Comissaris i municipis col·laboradors

Els comissaris de l’exposició són el director del MACBA, Bartomeu Marí, i la conservadora responsable de la col·lecció, Antònia Maria Perelló. A més del MACBA, en l’organització de la mostra hi col·laboren els municipis que l’acolliran, Figueres, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Pineda de Mar i Tortosa, i la Fundació Palau de Caldes d’Estrac.

Càrrecs assistents

A l’acte d’inauguració assistirà la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera. També hi assistiran l’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó; el director del MACBA, Bartomeu Marí; el president de la Fundació Palau, Tomàs Nofre, i el director de la mateixa Fundació, Josep Sampera; i la conservadora responsable de la Col·lecció MACBA, Antònia Maria Perelló.

per Redacció | Foto: Benet Rosell, Cérémonials (1973)

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris