dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Caldes d’Estrac s’adhereix al nou Consorci de Viles Termals de Catalunya

termalisme_280x87.jpgL’Ajuntament de Caldes d’Estrac va assistir dimecres passat a l’acte de presentació del nou Consorci de Viles Termals de Catalunya, celebrat davant les termes romanes de Caldes de Montbui.

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac va assistir dimecres passat a l’acte de presentació del nou Consorci de Viles Termals de Catalunya, celebrat davant les termes romanes de Caldes de Montbui.

Nou organisme

El nou organisme, fruit de la unió de vuit municipis catalans lligats al termalisme, neix amb l’objectiu de desenvolupar els recursos i la gestió de tots els serveis d’interès relacionats amb les aigües termals.

Promoció i marca del termalisme

El consistori maresmenc va ser representat per l’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó, i pel regidor de Serveis Públics, Marcos Blàzquez. Durant la Junta de Govern del Consorci es va escollir l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, com el president de l’organisme. Per Solé, aquesta unió "té com a principal objectiu promoure el termalisme de casa nostra com a marca i fer-ho amb tots els valors afegits que ofereixen les especificitats de cadascuna de les viles termals".

Conseller d’innovació

A l’acte també va assistir el Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, que va destacar quatre dels objectius del nou Consorci: l’associació, la promoció, l’aposta per la qualitat i la singularització de les destinacions.

Vuit municipis

Els vuit municipis que integren el Consorci són Benifallet, Caldes d’Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, el Vendrell, la Garriga, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners. A tots ells existeix una gran riquesa hidromineral, constituïda per les aigües minerals, mineromedicinals i termals, que fa segles que s’explota. Aquestes poblacions, han impulsat la creació del Consorci “conscients” de la revitalització dels centres termals que atenen les necessitats d’una demanda creixent i diversificada d’usuaris, "amb l’objectiu d’adaptar-se a aquesta nova realitat", conclouen.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris