divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Calella va inaugurar la nova comissaria de la Policia Local

inauguracio_nova_comissari_calella_280x87.jpgCalella va inaugurar dissabte passat la nova comissaria de la Policia Local a l’Avinguda del Parc del municipi. L’acte oficial va ser presidit pel Conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Jordi Ausàs.

parlament_inaguracio_comissaria_calella_800x600.jpgCalella va inaugurar dissabte passat la nova comissaria de la Policia Local a l’Avinguda del Parc del municipi. L’acte oficial va ser presidit pel Conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Jordi Ausàs.

Inauguració i parlaments

La inauguració es va iniciar amb el descobriment de la placa commemorativa, a mans del conseller, acompanyat per l’Alcalde de Calella, Josep Maria Juhé. La ronda de parlaments va ser iniciada per l’Inspector en Cap de la Policia Local de Calella, Joan Vilademat, qui va fer un recorregut històric sobre el naixement de la policia local a la ciutat, l’any 1797, a partir dels antics serenos que rondaven els carrers. Per la seva banda, el director general de la Policia de la Generalitat de Catalunya, Rafael Olmos, va voler felicitar la feina feta i va encoratjar a continuar amb aquest esperit de modernitat. L’Alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, va agrair al seu antecessor, l’ex-alcalde Josep Basart, i a l’ex-regidor Miquel Pérez, la visió de futur que van tenir per impulsar la construcció de la nova comissaria, "un esforç de moltes voluntats que ara es veuran reflectides", va dir, a més de destacar l’esforç pressupostari "important" que ha fet l’Ajuntament. El conseller, Jordi Ausàs, va recalcar la seva satisfacció en inaugurar la nova comissaria, "un equipament potent" en el que el també, juntament amb el consistori calellenc, han participat el departament de Governació i la Diputació de Barcelona.

Altres assistents

També van assistir el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Calella, Jaume Puig, en representació del Regidor de Governació, Jaume Palet, els sotsdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Carles Sánchez, i el director dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques, Joan Rabasseda, entre altres regidors del consistori, alcaldes i regidors de municipis veïns i diversos comandaments de diferents cossos policials i de seguretat.

Nova comissaria

La nova comissaria és un edifici de nova construcció que disposa d’uns espais moderns i preparats per al futur. L’immoble consta de tres plantes, la planta soterrània destinada a les cel·les de detinguts, les cotxeres i un magatzem; la planta baixa on s’hi troba el punt d’atenció ciutadana i la sala de comandament; i una primera planta destinada als serveis administratius, al cap de la policia i als comandaments intermedis. La comissaria ocupa l’espai on antigament hi havia el taller de la fàbrica Llobet i Guri, i que anys més tard va acollir una Escola de Formació Professional al municipi.

per Redacció | Foto: Jordi Amat i Teixidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris