dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Calella vol accelerar la construcció de la nova escola pública

construccio_c.jpgL’Ajuntament de Calella ha informat que la construcció de la nova escola pública CEIP Dr.
Carles Salicrú es farà en una zona molt més cèntrica de la inicialment prevista. Segons el consistori, aquest canvi d’ubicació accelerarà la seva construcció.

L’Ajuntament de Calella ha informat que la construcció de la nova escola pública CEIP Dr. Carles Salicrú es farà en una zona molt més cèntrica de la inicialment prevista. Segons el consistori, aquest canvi d’ubicació accelerarà la seva construcció.

Nova ubicació

El nou plantejament respon a la situació de retard en el desenvolupament
urbanístic de la zona del SUD-4, a la part alta de la riera Capaspre, on inicialment s’havia previst construir la nova escola en substitució de l’actual centre.

Amb l’actual endarreriment, el projecte de construcció del nou edifici es podria allargar almenys 5 anys. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha proposat aixecar la nova escola més a prop del nucli urbà, aprofitant la disponibilitat d’un terreny de sòl urbà i de titularitat municipal d’uns 5.000 m2, al costat del carrer Joan Coromines, darrera de les cases del Pla Parcial nº 1.

Cessió de terreny

El següent pas serà la obtenció de la cessió anticipada d’un terreny veí d’uns
4.000 m2, per part dels seus propietaris, que acabarà corresponent al municipi quan l’Ajuntament urbanitzi la zona. Si la gestió prospera favorablement, la superfície total disponible serà d’uns 9.300 m2, un espai
similar al de l’anterior ubicació prevista i suficient per la construcció del nou centre escolar. Així, si es compleixen els terminis previstos, en mig any el consistori estaria en condicions d’oferir el nou terreny a la Generalitat i l’escola es podria començar a construir d’aquí a dos anys.

Valoracions positives

Per la seva banda, la Direcció del centre i l’Associació de pares i mares de l’escola han acollit favorablement la proposta consistorial, valorant molt positivament el canvi d’ubicació per accelerar la construcció de la nova
escola. D’altra banda, l’Ajuntament mantindrà l’espai previst inicialment al SUD-4 per  la construcció d’una tercera escola. Així, Calella podria disposar en un futur de tres escoles públiques, enlloc de les dos actuals, una al centre i les altres dos als extrems de la ciutat.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris