dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet estrena la seva primera Fira Modernista

fira_modernista_de_canet_280x87.jpgCanet de Mar celebra aquest cap de setmana, dies 13 i 14 de setembre, la
primera Fira Mercat Modernista. Segons l’organització, la nova Fira
pretén reviure petites històries quotidianes, transportant als seus
visitants a l’època modernista de Canet.

Canet de Mar celebra aquest cap de setmana, dies 13 i 14 de setembre, la primera Fira Mercat Modernista. Segons l’organització, la nova Fira pretén reviure petites històries quotidianes, transportant als seus visitants a l’època modernista de Canet.

La nova Fira

S’habilitaran unes 60 parades al Mercat d’artesans, hi haurà tallers d’oficis, ambientació, rutes guiades modernistes pel centre històric i rutes en carrilet per a visitar el castell de Santa Florentina. Tampoc no faltaran els espectacles d’animació al carrer, la plantada de gegants i, per als amants de la gastronomia, hi haurà menús modernistes.

Arquitectura modernista

D’altra banda durant la celebració de la Fira es presentarà l’Auca d’en Lluís Domènech i Montaner (1850 – 1923), personatge que va deixar una gran empremta modernista a Canet de Mar. De la mà d’aquest polifacètic arquitecte el municipi compta amb la casa Roura, la Casa Museu Domènech i Montaner, l’Ateneu Canetenc i la reforma del castell de Santa Florentina – antiga masia fortificada restaurada el segle XIX -. També, al municipi maresmenc hi ha altres interessants construccions modernistes de Puig i Cadafalch, Calvet i Pere Domènech i Roura, entre d’altres.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris