divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet retira els darrers símbols franquistes

simbol_franquista_280x87.jpgL’Ajuntament de Canet ha fet tapar el símbol franquista del jou i les fletxes que encara hi havia en algunes façanes d’edificis del municipi.

L’Ajuntament de Canet ha fet tapar el símbol franquista del jou i les fletxes que encara hi havia en algunes façanes d’edificis del municipi.

Memòria Històrica

Aquesta actuació s’ha fet a partir d’una moció presentada per la Regidoria de Participació i Ciutadania de Canet a la Junta de Govern Local, amb la qual es complia amb la Llei de la Memòria Històrica.

La Llei

Aquesta Llei estableix que les administracions públiques prendran les mesures adients per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació, personal o col·lectiva, de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura.

Edificis

Les plaques que encara exposaven l’escut franquista corresponen a uns habitatges construïts dins dels plans de protecció oficial pel Ministerio de la Vivienda, als carrers Sant Cristòfol, Cadí i Clausell. Ara, s’ha tapat aquest símbol franquista i en un dels edificis s’ha retirat la placa que es guardarà a l’Arxiu Municipal.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris