dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Celebració de la Diada Nacional de Catalunya al Maresme

rafael_casanovas_280x87.jpgEls municipis maresmencs, com la resta del país, celebren aquest dijous la Diada Nacional de Catalunya. A part dels actes tradicionals, enguany aquest Onze de setembre té com a teló de fons el debat sobre el model de finançament i la hissada de banderes estelades en un centenar de consistoris catalans.


monument_rafel_casanova_a_calella_11_09_2008_02.jpgEls municipis maresmencs, com la resta del país, celebren aquest dijous la Diada Nacional de Catalunya. A part dels actes tradicionals, enguany aquest Onze de setembre té com a teló de fons el debat sobre el model de finançament i la hissada de banderes estelades en un centenar de consistoris catalans.

Actes tradicionals

Com cada Diada, l’himne dels Segadors, les ofrenes forals al monument de Rafael de Casanovas, els parlaments reivindicatius a càrrec dels partits polítics i entitats, i els tradicionals actes festius i culturals prenen el protagonisme arreu de Catalunya i del Maresme. Però enguany, el debat sobre el finançament i la hissada de les banderes estelades diferencien aquesta Diada de les anteriors, amb partits polítics a favor i en contra.

100 anys d’estelada

Segons informa la Comissió 100 anys d’estelada, més de 100 municipis catalans s’han adherit a la campanya que hissarà l’estelada en un centenar d’edificis consistorials catalans durant aquest 11 de setembre, amb motiu del primer segle d’aquest símbol independentista. Algunes de les poblacions maresmenques que s’hi han adherit per aprovació del Ple municipal són Arenys de Munt, Vilassar de Mar, Argentona, Alella, Sant Cebrià de Vallalta i Premià de Mar.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Jordi Amat i Teixidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris