dimecres, 12 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Centenari dels Jocs Florals a Calella

25_jocs_florals_de_calella_2007.jpgEls Amics de la Poesia de Calella organitzen enguany la 26ª edició dels Jocs Florals de la ciutat. Alhora, el 2008 és un any amb una connotació especial perquè els Amics de la Poesia – l’entitat que ha organitzat més edicions del Jocs – commemoren també el centenari dels primers Jocs Florals celebrats a Calella, l’any 1908.

En aquesta nova edició, les categories en les què es pot participar són la “Flor Natural” al millor poema que canti l’amor, “Englantina” al millor poema que enalteixi la nostra terra, “Viola” al millor poema que enalteixi els valors espirituals, “Premi Maria Cardona” al millor poema que lloï LES MANS, “Premi Francesc Castells” al millor poema que enalteixi EL PAS DEL TEMPS, “Premi juvenil La Llopa” de tema LLIURE per a autors fins a 20 anys, “Premi Francesc Grau” per a la millor prosa poètica de tema LLIURE i “Premi Maria Teresa Saula” a la millor prosa poètica per autors fins 20 anys, també de tema LLIURE. El 10 de febrer del 2008 és la data límit per lliurar els originals, i el dia 2 de març del 2008 es donarà a conèixer el veredicte del jurat.

El jurat d’enguany està format pel Filòleg JOAN FERRER i COSTA, la poetessa MARIA SERRAT i RAGULL i l’escriptor JOAQUIM COSTA i LLOBET. Actuarà com a Mantenidor d’aquests Jocs Florals, mossèn EDUARD VIVAS i LLORENS qui, a part de poeta, escriptor i rector de la Parròquia de La Jonquera, és també mantenidor perpetu dels Jocs Florals de la Gênet d’or de Perpinyà.

Per altra banda, els Amics de la Poesia, en motiu de la preparació d’una propera publicació sobre la història dels Jocs Florals a Calella, cerquen la col·laboració de qualsevol entitat o particular que en els seus arxius tinguin algun document o fotografia relacionada amb la festa floralesca de la
ciutat (especialment que facin referència als anys 1908, 1917, 1918, 1934, 1965 i 1979). Per a més informació, podeu consultar la plana web www.amicsdelapoesia.com, on també es poden descarregar les Bases completes dels XXVI Jocs Florals de Calella 2008.


er Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris