divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU demana l’enderroc del viaducte de la N-II a Caldes d’Estrac

caldes_estrac_580x180.jpgLa portaveu de CiU a la Comissió d’Infrastructures del Senat, Montserrat Candini, ha presentat una moció en la que exigeix a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez l’enderroc "preferent i prioritari" del pas elevat de la N-II al municipi de Caldes d’Estrac.

La portaveu de CiU a la Comissió d’Infrastructures del Senat, Montserrat Candini, ha presentat una moció en la que exigeix a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez l’enderroc "preferent i prioritari" del pas elevat de la N-II al municipi de Caldes d’Estrac.

Pacificar la N-II

La senadora Candini ha assegurat que en aquesta localitat "existeix una opinió unànim, tant per part dels ciutadans com per tots els grups polítics municipals, sobre el significat del terme ‘pacificar’ el tràfic rodat de la N-II al seu pas pel nucli urbà". Candini ha subratllat textualment que "resulta indubtable la necessitat de suprimir aquest viaducte que des dels anys 60 sobrevola les vivendes del nucli urbà, com una mostra vergonyosa de les prioritats que abans regien les decisions dels governs democràtics, que oblidaven la voluntat i el benestar dels ciutadans per guiar-se amb criteris economicistes i de clara agressió al medi ambient".

Definició de criteris

Segons CiU, el recent acord signat entre el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya pel traspàs de la carretera N-II a la Generalitat, al seu pas per la comarca del Maresme, ha provocat la necessitat de definir clarament els criteris i les actuacions necessàries per facilitar la mobilitat dels ciutadans del Maresme. El traspàs suposa també la dotació de 400 milions d’euros que, segons Candini, és una "quantitat absolutament insuficient" per a la construcció d’una nova infrastructura de doble via paral·lela a l’autopista C-32, entre Montgat i Tordera.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris