diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Detingut a Mataró l’autor de l’atac a la residència dels Ducs de Palma

cameres_280x87.jpgEl Cos Nacional de Policia ha detingut aquest dissabte per la tarda a Mataró l’home que
va llançar un còctel molotov a prop de la residència barcelonina dels Ducs de Palma. L’home, que va actuar sol, va ser identificat a través de
les imatges captades per les càmares de seguretat de la zona.

El Cos Nacional de Policia ha detingut aquest dissabte per la tarda a Mataró l’home que va llançar un còctel molotov a prop de la residència barcelonina dels Ducs de Palma. L’home, que va actuar sol, va ser identificat a través de les imatges captades per les càmares de seguretat de la zona.

Còctel molotov

L’atac, que es va produir a les cinc de la matinada de dissabte, no va causar danys ni a la casa, ni al jardí de la residència on hi viuen habitualment la infanta Cristina, Iñaki Urdangarín i la seva família, al barri barceloní de Pedralbes, i que en el moment dels fets es trobava buida. Tot i així, l’artefacte incendiari va provocar un petit foc que va afectar un vehicle estacionat a la zona. Segons la policia, el detingut va arribar a la residència dels Ducs de Palma amb cotxe, i després de llançar el còctel molotov va fugir amb el mateix vehicle. En la fugida, l’atacant va estar a punt d’atropellar intencionadament el policia que vigilava la residència.

Delictes

Fonts policials asseguren que l’autor dels fets no pertany a cap grup polític o entitat reivindicativa. El detingut, que passarà a disposició judicial en les properes hores, s’haurà de enfrontar a un delicte contra la corona i un altre d’atemptat contra l’autoritat per l’intent d’atropellament.

Condemna unànime

Totes les forces polítiques i el govern de la Generalitat de Catalunya han condemnat unànimement els fets. Per la seva banda, el Cos de Mossos d’Esquadra ha ofert la seva col·laboració en la
investigació que duu a terme el Cos Nacional de Policia, competent en
la seguretat de la Infanta i la seva família.


per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris