dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

“Detinguts” a la frontera els gegants de Malgrat

gegants_malgrat_280x87.jpgUn autocar amb una seixantena de membres de la Colla de Geganters i Grallers de Malgrat de Mar va ser retingut el diumenge 3 d’agost a la frontera de la Seu d’Urgell. La responsable de la duana els exigia que acreditessin que els gegants que portaven no eren d’importació.

Un autocar amb una seixantena de membres de la Colla de Geganters i Grallers de Malgrat de Mar va ser retingut el diumenge 3 d’agost a la frontera de la Seu d’Urgell. La responsable de la duana els exigia que acreditessin que els gegants que portaven no eren d’importació.

Transport de gegants

L’autocar estava ple de mainada i pares amb les seves samarretes i gralles que tornaven d’una trobada de gegants al Principat. Tot i així, la funcionària no els va permetre el pas perquè els exigia el carnet internacional (ATA) per al trasllat temporal de mercaderies, acreditant així que els gegants no havien estat comprats a Andorra. Davant aquesta insòlita petició, la colla va decidir trucar a l’Alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy (PSC), però les gestions telefòniques no van prosperar. La funcionària només acceptava parlar amb el delegat del govern de l’Estat espanyol a Lleida i en cap moment va voler parlar ni amb la Policia Local de Malgrat, ni amb els Mossos d’Esquadra, ni amb mateixa l’alcaldessa.

Geganters andorrans 

Finalment, l’autocar va poder travessar la duana gràcies a que la colla malgratenca va avisar als seus homòlegs andorrans, els quals es van fer càrrec dels gegants malgratencs: la Rita, en Nicolau i l’Ernest. Dijous passat, una furgoneta va poder traslladar-los a Catalunya amb tota normalitat, sense cap incidència al seu pas per la duana i arribant a temps per a celebrar la Festa Major.

Comunicat de l’Ajuntament

Per la seva banda, l’Ajuntament de Malgrat ha emès un comunicat on lamenta els fets, considera que es tracta d’un cas aïllat d’una funcionària i es queixa, "no de l’obligació de fer complir la llei, però sí de les formes".

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris