dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Diari Maresme signa un conveni amb la Biblioteca de Catalunya per preservar tots els seus continguts

padicat_p.jpgDiari Maresme ha signat un conveni de col·laboració amb la Biblioteca de Catalunya per formar part del projecte PADICAT (Patrimoni Digital de Catalunya). L’objectiu és crear, a través d’una
sèrie de programes informàtics, una hemeroteca que permetrà la captura i la preservació de
les notícies i articles publicats.

padicat.jpgDiari Maresme ha signat un conveni de col·laboració amb la Biblioteca de Catalunya per formar part del projecte PADICAT (Patrimoni Digital de Catalunya). L’objectiu és crear, a través d’una sèrie de programes informàtics, una hemeroteca que permetrà la captura, l’emmagatzematge, l’organització, la preservació i l’accés permanent a les notícies i articles publicats.

El projecte

La Biblioteca de Catalunya com a responsable de compilar, processar i difondre el patrimoni bibliogràfic de Catalunya, ha iniciat un projecte característic en les societats desenvolupades: es tracta del Patrimoni Digital de Catalunya (PADICAT ). Aquest consisteix a capturar, processar i donar accés permanent a tota la producció cultural, científica i de caràcter general catalana produïda en format digital. En definitiva, l’objectiu és arxivar el web català.

El projecte, iniciat el juny de 2005, ha comptat amb la col·laboració tecnològica del Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA) i amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (STSI), i té un pressupost de 766.000 euros.

Projectes similars

En alguns països s’anomena "dipòsits digitals nacionals" o "arxius web" a projectes similars, essent els més coneguts el gegant Internet Archive , l’australià Pandora o el suec Kulturarw3.


per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris