dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Banc del Temps de Pineda celebra el seu segon aniversari

rellotges_280x87_02.jpgL’Ajuntament de Pineda, en cooperació amb la Creu Roja de l’Alt Maresme, va crear el novembre del 2006 el Banc del Temps, un servei que actualment compta amb una quarantena de persones que intercanvien temps per tasques puntuals.

L’Ajuntament de Pineda, en cooperació amb la Creu Roja de l’Alt Maresme, va crear el novembre del 2006 el Banc del Temps, un servei que actualment compta amb una quarantena de persones que intercanvien temps per tasques puntuals.

Intercanvi

La iniciativa, impulsada a través de la regidoria de Benestar Social, permet l’intercanvi d’hores per activitats com ara classes de cuina, jardineria, assessories en diversos temes, companyia per a passejar, entre d’altres. Segons els responsables municipals, el Banc de Temps fomenta l’oportunitat de conèixer i confiar en els altres per tal de resoldre les necessitats de la vida diària. L’objectiu principal és tant l’ajuda mútua com el restabliment de les relacions veïnals, les xarxes de suport informal i la difusió de valors com la col·laboració, la convivència i la participació.

L’hora

La unitat d’intercanvi és el temps, i més concretament l’hora, independentment del servei que s’ofereixi o que es rebi a canvi. Per tant, totes les habilitats tenen el mateix valor i les tasques que es fan en cap cas suposen la cobertura d’un lloc de treball.

Dos anys

Des del mes de novembre de 2006, el Banc del Temps ja compta amb 37 socis, i té aspiracions augmentar el seu nombre. Totes les persones interessades es poden adreçar a la Secretaria del Banc del Temps, situada al carrer Major 44 de Pineda o demanar informació al telèfon 93.767.17.48.

per Redacció | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris