dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Bus Hospitalari del Maresme Nord amplia els seus serveis

bus_hospitalari_280x87.jpg
El proper dilluns, 1 de setembre, l’autobús que uneix sis municipis maresmencs des de Palafolls fins l’hospital de Calella millorarà la seva oferta i cobertura. La línia de bus tindrà quatre noves parades i un nou servei els dissabtes no festius.

bus_hospitalari_800x600.jpgEl proper dilluns, 1 de setembre, l’autobús que uneix sis municipis maresmencs des de Palafolls fins l’Hospital Comarcal de Calella millorarà la seva oferta i cobertura. La línia de bus tindrà quatre noves parades i un nou servei els dissabtes no festius.

Conveni

La introducció d’aquestes millores està recollida en un conveni de col·laboració entre el Departament de Política Territorial i Obres Publiques (DPTOP), l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), els Ajuntaments de Palafolls, Tordera, Santa Susanna i Malgrat de Mar i l’empresa operadora del servei, Barcelona Bus.

Bus hospitalari

Aquesta línia d’autobús, també anomenat Bus Hospitalari, en funcionament des de l’any 2005, compta actualment amb 24 expedicions diàries – 12 d’anada i 12 de tornada -, i permet els desplaçaments urbans i interurbans entre els municipis de Palafolls, Tordera, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar i Calella, així com la connexió fins a l’Hospital Comarcal de Sant Jaume de Calella. També, la línia enllaça amb les corresponents estacions de tren, excepte Palafolls, per facilitar la interconnexió entre els transports públics.

Servei de dissabte

A partir de la setmana vinent, aquest autobús donarà servei també els dissabtes no festius, amb quatre expedicions d’anada i de tornada, entre les 8,50 i les 18,50 hores. D’altra banda, també s’incorporarà en el seu recorregut noves parades, concretament el barris de Mas Reixac i el de Sant Andreu de Tordera. Paral·lelament, es millorarà el recorregut a Palafolls incorporant dues parades més. Amb aquesta ampliació la línia comptarà amb 30 parades en total.

Inversió

El conjunt de les millores suposaran aquest any una inversió de 211.000 euros, que serà compartida entre la Generalitat (un 50%) i els Ajuntaments de Malgrat de Mar (14%), Palafolls (14%), Tordera (14%) i Santa Susanna (8%). Aquesta línia d’autobús donarà servei a més de 81.200 viatgers l’any.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris