dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El CPC amb l’autonomia de Ràdio Arenys

rdio.jpgEl Col·legi de Periodistes de Catalunya vol mostrar la seva profunda
preocupació per la situació que viu Ràdio Arenys de Mar arran de la
decisió del govern de l’Ajuntament de la població de dissoldre tots els
òrgans de pluralitat i participació que administraven fins ara
l’emissora.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya vol mostrar la seva profunda preocupació per la situació que viu Ràdio Arenys de Mar arran de la decisió del govern de l’Ajuntament de la població de dissoldre tots els òrgans de pluralitat i participació que administraven fins ara l’emissora i de la cessió a l’alcalde del control absolut de la ràdio municipal durant almenys un any. Ràdio Arenys de Mar, degana de les emissores municipals de Catalunya, ha estat i és un referent en el món de la comunicació local pública del nostre país.

No es pot dissoldre un sistema plural de gestió

El model de Ràdio Arenys, ara abolit, garantia la participació en la gestió de tots els àmbits de la societat, des dels grups polítics municipals fins als ciutadans, passant pels mateixos col·laboradors i treballadors de la l’emissora. No es pot dissoldre un sistema plural de gestió com aquest i obrir un període d’excepcionalitat en el què tot estigui en mans de l’alcalde, segons el CPC, sense tenir abans un model millor i més participatiu si cal, en la definició del qual hi puguin prendre part tots els actors socials i polítics de la població.

Ha de servir com a referent la nova llei de mitjans audiovisuals

El CPC se solidaritza amb els treballadors i col·laboradors de l’emissora que unànimement han rebutjat aquest acord del consistori arenyenc que crea un perillós precedent de control polític d’un mitjà de comunicació públic i reclama que l’Ajuntament d’Arenys de Mar recuperi les fórmules de gestió existents fins ara mentre aborda la confecció d’un nou model organitzatiu i administratiu de la ràdio local. En aquest sentit, el CPC recorda que ha de servir com a referent la nova llei de mitjans audiovisuals aprovada recentment pel Parlament de Catalunya.   

En aquest sentit, el Col·legi de Periodistes de Catalunya es posa a disposició del consistori arenyenc així com dels treballadors i col·laboradors de Ràdio Arenys de Mar, per acompanyar en el redreçament de la situació creada.


per Redacció | CPC

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris