divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El fiscal de Medi Ambient acusa l’Alcalde de Tordera i un regidor d’un delicte ecològic

presumpte_delicte_ecologic_280x87_02.jpgSegons informa "El Periódico" de Catalunya, el fiscal delegat de Medi Ambient ha presentat una querella als jutjats d’Arenys de Mar contra l’alcalde de Tordera i el regidor de Medi Ambient per un presumpte delicte ecològic.

El fiscal delegat de Medi Ambient, José Joaquín Pérez de Gregorio, ha presentat una querella als jutjats d’Arenys de Mar contra l’alcalde de Tordera, Joan Carles García, i el regidor de Medi Ambient, Carles Aulet, de CiU, per un presumpte delicte ecològic, al considerar que han estat partícips de la contaminació d’una riera.

Riera de la Vall Lloparda

L’acusació sosté que aquests dos càrrecs, "conscients" de l’incompliment de les seves obligacions legals, "permetien, consentien i toleraven" que les aigües residuals generades per la urbanització Terrabrava fossin abocades, sense depuració i sense tractament, al torrent de les Roques Llises i d’allà anaven a parar a la riera de la vall Lloparda.

Abocaments

Segons informa "El Periódico", a parer del fiscal, aquests abocaments van contaminar greument les aigües d’aquestes lleres públiques, afectant el seu ecosistema i van generar un risc als dos espais naturals protegits, especialment el dels Estanys de Tordera. Segons la querella, l’existència d’aquest abocament, l’absència de tractament i la falta de connexió a la xarxa de col·lectors municipals eren uns fets "perfectament coneguts" pels càrrecs municipals des de l’any 1999, ja que des d’aquesta data l’ajuntament i els acusats han intentat derivar cap a altres administracions el cost de la construcció d’una depuradora.

Veïns

Per la seva banda, l’Associació de Propietaris Terra Brava de Tordera han informat a Diari Maresme que els veïns de la zona des de fa temps que han estat denunciant aquesta situació, fins i tot a través d’un vídeo penjat al portal d’internet youtube.

Querella a tràmit

Segons ha avançat Ràdio Tordera, l’ajuntament ha comunicat que no es pronunciarà sobre aquesta notícia ja que desconeix els termes de la querella, i que els serveis jurídics del consistori torderenc han assenyalat que encara no s’ha admès a tràmit i serà el jutjat qui haurà de valorar el contingut de la mateixa.

per Redacció | Ramon Texidó  | Foto: youtube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris