divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El futur centre de tractament de Mataró aprofitarà el 45 % dels seus residus del Maresme

primera_pedra_centre_residus_mataro_280x87.jpgDivendres passat es va col·locar la primera pedra del futur Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, ubicat a Mataró. El nou centre de tractament gestionarà residus municipals i la seva entrada en funcionament es preveu per al final de 2010.

primera_pedra_centre_residus_mataro_360x300.jpgDivendres passat es va col·locar la primera pedra del futur Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, ubicat a Mataró. El nou centre de tractament gestionarà residus municipals i la seva entrada en funcionament es preveu per al final de 2010.

Noves plantes

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme acollirà una planta de tractament de resta – els residus que no s’han llençat a contenidors -, una de tractament de voluminosos, i una altra de transferència de recollida selectiva de paper i cartró, envasos lleugers, vidre i matèria orgànica.

Aprofitament dels residus

Una de les funcions essencials d’aquesta infraestructura és que permetrà el màxim aprofitament dels residus, de manera que es reduiran els que hauran de ser incinerats. Concretament, el 45% dels residus (orgànica, paper, envàs, vidre o metall) que arribin a la nova planta de resta seran recuperats selectivament. La infraestructura tindrà una capacitat de tractament anual d’unes 190.000 tones. D’altra banda, el rebuig combustible del 55% restant es derivarà a l’actual incineradora per a la seva recuperació energètica.

per Redacció Foto: Aj. Mataró

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris