diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Govern de Calella nega que els calellencs paguen més impostos

ajuntament_calella_280x87_02.jpgEl Govern municipal de Calella (PSC-ERC) ha emès un comunicat en resposta al que va publicar recentment el Partit Popular de la ciutat. En el mateix, els populars asseguraven que els calellencs paguen un 52 % més d’impostos municipals respecte l’any 1999.

El Govern municipal de Calella (PSC-ERC) ha emès un comunicat en resposta al que va publicar recentment el Partit Popular de la ciutat. En el mateix, els populars asseguraven que els calellencs paguen un 52 % més d’impostos municipals respecte l’any 1999.

IBI i IPC

En el comunicat signat pel regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Calella, Jaume Puig (ERC), s’assegura que des de l’any 1998 l’IBI s’ha incrementat en termes reals un 29.58 % mentre que l’IPC a Catalunya ha augmentat un 42,60 %. Segons Puig, fa 10 anys la ciutat tenia 12.000 habitants, i ara es troba propera als 19.000, "un augment que comporta un increment de serveis i, lògicament, els serveis comporten personal", afegeix. Tot i així, Jaume Puig nega que el nivell impositiu sigui alt per un alt cost de personal i ho atribueix a l’augment dels serveis, fins i tot, "deficitaris" en alguns casos.

Quadre comparatiu

Per acabar, Puig adjunta un quadre comparatiu de l’IBI extret de la quota de l’any 2007 corresponent a Calella, Arenys de Mar, Canet de Mar, Malgrat, Palafolls, Pineda i Santa Susanna. Segons les dades facilitades pel regidor d’Hisenda, de totes aquestes poblacions "Calella és la que té la quota mitjana més baixa", conclou.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris