dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Govern estudiarà bonificar als veïns del Maresme per la C-32

autopista_2008.jpgEl Parlament va aprovar aquest dimecres una proposta que insta el Govern “a dur a terme els estudis i adoptar les resolucions necessàries per a la formulació de la política de peatges en el corredor del Maresme”. 

El Parlament va aprovar aquest dimecres una proposta que insta el Govern “a dur a terme els estudis i adoptar les resolucions necessàries per a la formulació de la política de peatges en el corredor del Maresme”. L’aprovació d’aquesta proposta, impulsada per CiU, pretén garantir un tracte diferenciat pels maresmencs al peatge de l’autopista C-32.

Cap a la gratuïtat

Tot i així, la proposta inicial presentada el maig pels nacionalistes reclamava la gratuïtat per a tots els usuaris del Maresme en trànsits intercomarcals i bonificacions pels usuaris habituals cap a Barcelona, com ja es fa en d’altres corredors com el peatge de Mollet o el de Rubí-Les Fonts. De totes maneres, els diputats maresmencs per CiU, Ramon Camp, Joan Morell i Benet Maimí, consideren molt positiva aquesta aprovació “perquè ens pot portar paulatinament cap a la gratuïtat que nosaltres reclamàvem inicialment”.

Bonificacions progressives

Segons el mateix acord, aquesta política de peatges haurà de tenir en compte, “la dissuasió de l’ús del corredor del Maresme per als trànsits de llarg recorregut, especialment vehicles pesants en trànsit amb origen o destí al Port de BCN o altres punts de la Península Ibèrica” i “un tractament diferenciat amb bonificacions progressives en funció dels criteris de grau d’ocupació dels trajectes, d’habitualitat i d’eficiència mediambiental dels vehicles”.

Laterals de la C-32

Per la seva banda, el diputat comarcal d’Esquerra, Pere Aragonès, ha assegurat que amb l’esmena impulsada pel seu Grup Parlamentari, i que s’ha incorporat a la proposta de resolució inicial de CiU sobre aquesta qüestió, “es dóna la raó a Esquerra quan, en el marc de la campanya sobre mobilitat que està portant a terme, afirma que els laterals de la C-32 no són la solució, sinó que aquesta passa per potenciar el transport públic, reforçar la xarxa actual i eliminar progressivament els peatges”.

Estudi global

En aquest sentit, el Parlament insta al Govern a “realitzar un estudi global de la mobilitat del Maresme que incorpori l’anàlisi de fluxes i les propostes d’actuació en l’àmbit de la xarxa viària, ferroviària i de transport públic així com la redefinició de l’actual N-II”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris