dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme celebra la jornada informativa sobre l’expansió del mosquit tigre a la comarca

reuni_mosquit_tigre_280x87.jpgRepresentants de gairebé la totalitat de municipis del Maresme van assistir a la jornada informativa organitzada aquest dimarts a Mataró, on es va constatar la preocupació per l’expansió a la comarca d’aquest mosquit d’origen asiàtic. La conscienciació i la prevenció són les millors armes per evitar la seva proliferació.

jornada_mosquit_tigre_600x450.jpgRepresentants de gairebé la totalitat de municipis del Maresme van assistir a la jornada informativa organitzada aquest dimarts a Mataró, on es va constatar la preocupació per l’expansió a la comarca d’aquest mosquit d’origen asiàtic. La conscienciació i la prevenció són les millors armes per evitar la seva proliferació.

Mides preventives

Durant la jornada "Aturem l’expansió del mosquit tigre al Maresme" es va fer una crida general a la població de la comarca per controlar la presència d’aigua en els recipients que pugin tenir a l’exterior dels seus habitatges.

Posta d’ous

D’altra banda, els experts asseguren que el més important i efectiu per evitar la seva propagació, és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques. Això es pot aconseguir, precisament, eliminant tots els punts d’aigua on pot créixer l’insecte.

Expansió al Maresme

El mosquit tigre es va detectar per primera vegada al Maresme l’any 2006, concretament a Caldes d’Estrac. El 2007, es va poder comprovar que hi havia 4 municipis més afectats: Montgat, El Masnou, Arenys de Mar i Canet de Mar. Enguany, s’ha sumat a la llista Tordera i hi ha 5 municipis més on s’està esbrinant la seva possible presència: Tiana, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Calella.

Reproducció

El mosquit tigre és una espècie de mosquit que és actiu sobretot de dia i principalment a l’exterior de les cases, on sol trobar elements que li permeten reproduir-se amb una certa facilitat. Els ous i les larves viuen en petites masses d’aigua estancada que es poden acumular en joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d’animals domèstics, …, etc.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris