dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme i la Selva enceten un projecte pioner d’Història Clínica Compartida a Catalunya

hospital_calella_280x87_02.jpgLa Corporació de Salut del Maresme i la Selva participa en la prova pilot de la Història Clínica Compartida de Catalunya (HC3). La iniciativa s’emmarca en un projecte conjunt del Departament de Salut i l’Institut Català de Salut (ICS).

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva participa en la prova pilot de la Història Clínica Compartida de Catalunya (HC3). La iniciativa s’emmarca en un projecte conjunt del Departament de Salut i l’Institut Català de Salut (ICS).

Història clínica

Segons fonts de la Corporació, aquest projecte possibilitarà l’accés a la informació i documentació mèdica dels pacients que són atesos per la sanitat pública catalana. En un futur, qualsevol metge – d’acord amb un protocol de seguretat, de confidencialitat i de protecció de les dades del pacient – podrà consultar els diferents episodis i contactes que ha tingut un determinat usuari a través de qualsevol servei d’arreu de Catalunya.

Millora de la seguretat

Per als seus impulsors, l’objectiu d’aquest nou instrument és millorar la seguretat en les actuacions que es realitzen sobre el pacient, evitant les duplicitats innecessàries de proves diagnòstiques, evitant els errors terapèutics i disminuint els tràmits burocràtics o administratius repetitius. Així, el projecte preveu millorar també la comunicació entre els diferents metges, especialistes, serveis i institucions que atenen un pacient per una determinada malaltia o al llarg de la seva vida.

Prova pilot

A partir del proper 22 de desembre de 2008, la prova pilot permetrà a tots els metges de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva accedir als diferents documents i informes que expliquin els contactes que els pacients han tingut amb altres centres d’atenció primària i altres hospitals catalans. Alhora, aquests centres també tindran accés a la informació generada per la pròpia Corporació.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris