dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Masnou desallotja i enderroca una antiga caserna per construir habitatges socials

enderrocament_masnou_280x87.jpgLa Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Masnou han desallotjat aquests dimarts pel matí les persones del moviment okupa que habitaven des de l’any 2005 l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Posteriorment, les grues han enderrocat l’edifici.

La Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Masnou han desallotjat aquests dimarts pel matí les persones del moviment okupa que habitaven des de l’any 2005 l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Posteriorment, les grues han enderrocat l’edifici.

Tres cossos policials

Efectius de la Guàrdia Civil, en representació de l’Estat, propietari fins ara de l’immoble, s’hi han presentat amb l’ordre judicial de desallotjament destinada a les persones que l’estaven ocupant, pertanyents al moviment okupa. També, una brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra, composada per una quarantena de persones, a més de dotacions del cos de Premià, i la Policia Local del Masnou han donat el seu suport. Totes les actuacions s’han fet de manera pacífica i sense incidències destacades.

Enderrocament

Cap a les 10 del matí, quan la desena de persones que habitaven la caserna l’han abandonat, s’ha procedit a l’enderroc, que podria continuar durant tot el dia d’avui, fins el proper dijous.

Satisfacció de l’alcalde

Per la seva banda, l’alcalde del Masnou, Eduard Gisbert, ha manifestat la seva "satisfacció perquè el desplegament policial i l’actitud dels ocupants de l’immoble han fet possible un desallotjament sense incidents".

Habitatges socials

Segons l’alcalde, el desallotjament i l’enderroc són el començament d’un projecte "engrescador" perquè permetrà la construcció d’uns quaranta habitatges socials. El govern municipal va adquirir l’immoble l’any passat amb aquest objectiu, però CiU i PP, a l’oposició, s’hi van oposar en considerar excessivament elevat l’import de la compra, uns 960.000 euros.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris