dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El mataroní Jordi Vadell publica un assaig sobre José Ignacio Lapido

guitarra.jpg
L’editorial Comares publica aquest juliol el llibre "En cada lamento
que se hace canción", una interpretació de les lletres de José Ignacio
Lapido en forma d’assaig on Jordi Vadell, professor del col·legi Maristes Valldemia de Mataró, analitza les
lletres de l’artista granadí.

vadell.jpgL’editorial Comares publica aquest juliol el llibre "En cada lamento que se hace canción", una interpretació de les lletres de José Ignacio Lapido en forma d’assaig on Jordi Vadell, llicenciat en Filosofia Catalana i professor del col·legi Maristes Valldemia, analitza les lletres de l’artista granadí.

El llibre

En cada lament que es fa cançó pretén ser un viatge per les lletres que Lapido ha anat defensant damunt de l’escenari (amb 091 i en solitari) durant més de 25 anys d’ofici. Un acte de justícia, potser, per descobrir el seu món poètic i la bellesa de les seves cançons. Jordi Vadell ens conduïx, amb un discurs amè i rigorós, per un camí en el qual ens trobarem: els petits triomfs i derrotes d’un grup de rock’n’roll, la rebuda constant d’excel·lents crítiques de la premsa especialitzada i poc reconeixement del món discogràfic, el moment satisfactori i dolorós del procés de creació de les cançons, l’amor a la música i a la literatura, l’anàlisi de la temàtica més recurrent en la discografia del granadí, el repàs dels recursos retòrics que més utilitza, les referències culturals i les picades d’ullet que podem trobar en les seves lletres…

José Ignacio G. Lapido

José Ignacio G. Lapido (Granada, 1962) està considerat un dels millors lletristes del panorama musical espanyol. Designat com un dels cent granadins del Segle XX pel diari Ideal (1999) i admirat per un bon grapat de grans grups del pop/rock espanyol, a Lapido li han penjat sovint l’etiqueta de "músic de culte".

Jordi Vadell

Jordi Vadell (Mataró, 1976) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 1998 fa classes de llengua i literatura a alumnes d’ESO i Batxillerat en el col·legi Maristes Valldemia. Durant els anys 2000-2004 va estar impartint l’assignatura de "Rock i literatura" per a alumnes de segon cicle de Secundària, en la qual analitzava la part lírica d’algunes cançons del pop/rock nacional.


per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris