dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El poeta Josep Miracle, guardonat a Perpinyà

Josep Miracle | Foto: Arxiu

Josep Miracle | Foto: Arxiu

La Sala Aragó de l’Ajuntament de Perpinyà va acollir el passat 18 de maig la cerimònia de lliurament de premis dels Jocs Florals de la Ginesta d’Or del Rosselló, a Perpinyà. El poeta calellenc Josep Miracle i Collmalivern va obtenir un dels premis més destacats del cartell d’enguany.

En un acte públic solemne, la 82ª edició dels Jocs Florals de la Ginesta d’Or del Rosselló va distingir a Josep Miracle amb el premi Albera. Miracle va ser guardonat pel seu poema ‘Passeig per l’arbreda’. Segons l’autor, “és un cant d’amor, buscant tot el paisatge de l’entorn, i desenvolupant una situació d’un passeig”.

Els Jocs Florals de la Ginesta d’Or se celebren anualment a Perpinyà (França) i estan organitzats per la Companyia Literària del mateix nom. Aquest concurs té la particularitat d’alternar les seves edicions anuals en dues llengües; els anys parells dedicats al concurs en llengua catalana – Secció Catalana – i els anys imparells, als treballs en llengua francesa. També, aquests Jocs estan considerats històricament com un dels més antics, doncs la primera edició es va celebrar l’any 1926, i a més mantenen l’essència més fidel a la tradició i els honors dels Jocs Florals catalans.

1 comentari per a “El poeta Josep Miracle, guardonat a Perpinyà”

 1. alexandra morera i fargas ha dit:

  Voldria enviessiu les bases del concurs la ginesta d’or per poder-hi concurçar.
  He cercat un telf. sense resultats.
  Ni mirant de posar-me en contacte amb Ajuntament de Perpinyà.
  Gràcies
  El meu mob.636382527
  Escric i col.labora a una emissora de ràdio.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris