dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El web del l’ACA informa diàriament de la presència de meduses a les platges

medusa_580x180.jpgL’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha activat aquest dimecres, a través del seu web, el projecte medusa. Amb aquest nou servei, les persones interessades podran conèixer diàriament la presència de meduses a les platges catalanes.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha activat aquest dimecres, a través del seu web, el projecte medusa. Amb aquest nou servei, les persones interessades podran conèixer diàriament la presència de meduses a les platges catalanes.

Observadors

Aquesta informació, que facilitarà les dades del dia anterior, s’obté a través dels inspectors de platges de les 52 embarcacions de prevenció i neteja distribuïdes al llarg de tot el litoral, i de l’avió que sobrevola la costa diàriament.

Platges del Maresme

Concretament, les dades facilitades sobre la presència de meduses aquest dimecres 6 de juliol a les platges del Maresme, els inspectors han observat exemplars a la zona de bany d’Arenys de Mar i del Masnou. També s’han vist meduses a Mataró i Premià de Mar, però en aquest cas fora de la zona de bany.

Projecte Medusa

Segons informa el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, la proliferació de meduses és un fenomen natural, per bé que la seva presència al litoral pot ocasionar problemes als banyistes durant la temporada de bany. En aquest sentit, s’ha creat el Projecte Medusa 2008 que inclou la vigilància i el seguiment de l’arribada de meduses a les platges, la informació pública durant la campanya d’estiu, diverses jornades informatives, les mesures preventives i pal·liatives, els estudis i diversos treballs científics.

Participació ciutadana

El projecte també proposa la participació ciutadana amb la divulgació de la informació mitjançant pòsters, guies de reconeixement d’espècies de meduses i el Joc de la medusa. A més, qualsevol persona que vulgui participar aportant dades d’observació de meduses, pot fer-ho a través de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) que treballa en col·laboració amb l’ACA.


per Redacció | Ramon Texidó | Foto Sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris