dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els alcaldes maresmencs donen suport a la Declaració Municipalista

consell_comarcar_280x87.jpgEl Consell d’Alcaldes celebrat aquest dimarts a la seu del Consell Comarcal del Maresme va acordar donar ple suport a la Declaració de la Comissió Municipalista de Catalunya sobre el Finançament Local.

El Consell d’Alcaldes celebrat aquest dimarts a la seu del Consell Comarcal del Maresme va acordar donar ple suport a la Declaració de la Comissió Municipalista de Catalunya sobre el Finançament Local.

Replantejament del model

El text, redactat per la Federació de Municipis de Catalunya i per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, demana un replantejament del model de finançament de les administracions locals.

Peticions dels municipis

Entre altres peticions, la declaració dóna suport a les negociacions que la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) està portant a terme amb el Govern espanyol per aconseguir un nou finançament per als Ajuntaments, també demana l’establiment d’un nou model de finançament autonòmic, dóna suport al Govern de la Generalitat en el seu procés de negociació amb el Govern espanyol pel nou finançament de Catalunya, sol·licita una moratòria – i una reforma urgent – de la Llei General d’Estabilitat Pressupostària, i constata amb “gran preocupació” la proposta del Govern estatal de congelar l’aportació als ajuntaments per al proper any 2009, demanant la seva reconsideració.

Cohesió social

Segons els municipis, el nou model permetrà a les administracions locals continuar prestant els serveis que demana la ciutadania i els que es cobreixen actualment, tots ells "necessaris per a garantir la cohesió social en pobles i ciutats".

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris