divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els municipis reclamen un nou model de finançament

ajuntament_280x87.jpgLes poblacions del Maresme s’han afegit a la reclamació que aquest dimecres al migdia han fet a l’auditori del Palau de la Generalitat els municipis catalans per reclamar un nou model de finançament local.

Les poblacions del Maresme s’han afegit a la reclamació que aquest dimecres al migdia han fet a l’auditori del Palau de la Generalitat els municipis catalans per reclamar un nou model de finançament local.

Comissió Municipalista

L’acte multitudinari, que ha comptat amb la presència dels alcaldes, alcaldesses i representants municipals, ha estat convocat per la Comissió Municipalista de Catalunya, formada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Reclamacions

Els municipis, entre altres propostes, reclamen al Govern central i al Govern de la Generalitat de Catalunya que impulsin la necessària reforma del marc normatiu i del finançament local per tal que reflecteixi les competències i el finançament adients per als municipis. També sol·liciten al Govern de l’Estat l’estudi d’una moratòria en l’aplicació de la Llei General d’Estabilitat Pressupostària, amb una reforma urgent de la mateixa; i la creació d’un fons específic que permeti retornar l’IVA pagat per les inversions fetes pels Ajuntaments, amb l’obligació de reinvertir-los en nous projectes.

Polítiques socials

Amb aquestes propostes, tant l’Associació Catalana de Municipis i Comarques com la Federació de Municipis de Catalunya aposten perquè es facin reformes que permetin als ajuntaments fer front a les polítiques socials, tenint en compte que "destinem bona part del pressupost municipal a partides que no ens són pròpies", asseguren. L’acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, José Montilla.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris