divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els regidors i regidores de Mataró amb permís de paternitat o maternitat volen poder delegar el vot

familia_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró va aprovar per unanimitat en el Ple de dijous 6 de novembre una proposta que vol possibilitar la delegació del vot als Plens dels càrrecs electes amb permisos de paternitat i maternitat. Aquesta iniciativa va ser presentada conjuntament pel PSC, ICV-EUiA i ERC.

L’Ajuntament de Mataró va aprovar per unanimitat en el Ple de dijous 6 de novembre una proposta que vol possibilitar la delegació del vot als Plens dels càrrecs electes amb permisos de paternitat i maternitat. Aquesta iniciativa va ser presentada conjuntament pel PSC, ICV-EUiA i ERC.

Normativa vigent 

La proposta, basant-se amb la legislació vigent, demana explícitament al Govern de l’Estat que promogui l’acord per tal de fer efectiu el dret de regidores i regidors que s’acullin a permisos de maternitat i paternitat, d’exercir la seva obligació de votar en els Plens de les Corporacions Locals, mitjançant la delegació en favor d’altres membres del Consistori.

Àmbit local

També reclama als grups parlamentaris que es predisposin amb la sensibilitat i receptivitat que reclama un consens suficient per assolir aquell objectiu, i que la normativa traslladi a l’àmbit local l’efectivitat immediata d’aquest dret.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris