divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els terrenys de la fàbrica Secopal de Mataró podrien acollir oficines o comerços

oficines_280x87.jpgEl regidor d’Urbanisme de Mataró, Ramon Bassas, ha presentat aquest dimarts al matí en roda de premsa la proposta de modificació del planejament urbanístic que afecta l’antiga fàbrica tèxtil Secopal. Fa una setmana, els Mossos d’Esquadra van desallotjar la nau que membres del col·lectiu "okupa" havien ocupat cinc mesos abans.

El regidor d’Urbanisme de Mataró, Ramon Bassas, ha presentat aquest dimarts al matí en roda de premsa la proposta de modificació del planejament urbanístic que afecta l’antiga fàbrica tèxtil Secopal. Fa una setmana, els Mossos d’Esquadra van desallotjar la nau que membres del col·lectiu "okupa" havien ocupat cinc mesos abans.

Àmbit de modificació

Aquesta proposta de modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal (PGOM) afecta l’àmbit dels carrers Pascual Madoz amb Antoni Puigblanch, que inclou l’antiga fàbrica Secopal i la part de la nau Minguell que actualment és de titularitat privada.

Ús terciari

En el cas concret de l’antiga fàbrica de Secopal, el nou planejament preveu usos terciaris i residencials. Amb aquesta modificació, els terrenys de l’antiga fàbrica podrien acollir oficines o comerços, quan en el pla general del 1996 només es preveia la construcció d’habitatges.

Tràmits pendents

Ara, la modificació haurà de ser aprovada pel Ple, superar els tràmits d’exposició pública i tornar a presentar-se al Ple per a la seva aprovació provisional. L’aprovació definitiva correspon a la Generalitat de Catalunya.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris